På 33 døgn har det nye Munchmuseet reist seg i Bjørvika.

13 etasjer på 33 døgn

Museumstårnet til det nye Munchmuseet har reist seg i rekordfart og betongdelen står nå ferdig i Bjørvika. I en spektakulær byggeprosess har det 13 etasjer høye bygget blitt støpt i ett på kun 33 døgn, og rager nå nærmere 60 meter over bakken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

(Video av byggingen: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF)

- Det har vært fascinerende å se hvordan dette monumentale bygget har reist seg på så kort tid og allerede nå preger bybildet i hovedstaden. Det nye Munchmuseet er det største løftet i Oslo kommunes satsing på kunst i vår tid, og gjennom god styring har vi sikret at museet er i rute, både når det gjelder økonomi, fremdrift og sikkerhet, sier byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (Ap) i en pressemelding Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Komplisert byggeteknikk

Betongarbeidene som nå er utført på det nye Munchmuseeter, er en av de mest avanserte og største landbaserte glidestøpene som har vært gjennomført i Norge.

Det er jobbet døgnkontinuerlig over tre skift med 50 mann per skift. Nærmere 3400 kubikkmeter betong og 650 tonn armering er gått med i byggeprosessen. Gliden startet opp 16. november og kvelden 19. desember, etter 33 døgn med kontinuerlig arbeid, ble den ferdigstilt.

- Det er ikke hverdagskost at 13 etasjers bygg blir reist på så kort tid. Det har vært en krevende og morsom prosess som vi har planlagt i detalj og som vi nå er fornøyd og stolt over å ha lykkes med, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Det nye museet

Det nye Munchmuseet er et unikt og ambisiøst prosjekt som inngår som en del av Oslo kommunes byutviklingsprosjekt i Bjørvika.

Fakta nytt Munchmuseum:

  • Byggherre: Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
  • Arkitekt: Estudio Herreros - samarbeidspartner: LPO arkitekter AS
  • Bruttoareal: 26.313 m2
  • Publikumskapasitet: 500.000 per år, 2.000 per dag
  • Miljø: Passivhusnivå og 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til «dagens byggepraksis».
STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS