FORTSATT HØYT NIVÅ: Adm. direktør Anita Hall meg MGF-logoen i hånda tror sammen med fagsjef Njål Hagen og messekoordinator Gry Ingebretsen at maskinsalget vil holde seg på et høyt nivå i Norge kommende år. Grunnen er høyt aktivitetsnivå i bransjen og langsiktige planer.

Skyhøyt nivå på maskinsalget

OSLO (AT.no) Det ble nesten solgt like maskiner i 2015 som i rekordåret 2007. Den gang kom smellen året etter. Det tror ikke MGF skjer denne gangen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Medlemsbedriftene i Maskingrossisternes Forening (MGF) solgte 4152 maskiner i 2015. Rekorden stammer fra 2007 da medlemsbedriftene den gang solgte 4175 maskiner, 23 flere maskiner enn MGF-medlemmene solgte i 2015.

Det som ikke var like morsomt i etterdønningene av 2007-rekorden, var finanskrise og flere meget svake påfølgende år. Bunnen ble nådd i 2009 med 1977 solgte maskiner blant MGF-medlemmene, før det gikk i riktig retning igjen. De 3-4 siste årene har nivået vært høyt, og slik tror adm. direktør Anita Hall i MGF at det blir en stund til.

- Totalt er 2015-tallene omtrent som forventet. Nedgangen i oljeinntektene slår nesten motsatt ut i anleggsbransjen. Vi er nå på nivå med 2007. Den gang kom finanskrisen like etter, nå har vi oljekrise. Forskjellen nå kontra da, er at det satses på anlegg, sier Hall.

Selv om oljefallet altså ikke ser ut til å slå knockout på byggingen av boliger og infrastruktur i Norge – noe som igjen har god innvirkning på MGF-medlemmenes salg av anleggsmaskiner - er valutasituasjonen selvfølgelig noe mer bekymringsfull for flere av MGF-medlemmene.

- 2015-tallene er det nest høyeste nivået når det gjelder salg av anleggsmaskiner i Norge noensinne, og det vitner om høy aktivitet i bransjen, sier fagsjef Njål Hagen i MGF.

På en pressekonferanse i Oslo mandag 18. januar informerte MGF-ledelsen også om at det kommende maskinregisteret trolig vil være klart i juni. Dette ble offisielt lansert på Vei og Anlegg i mai i fjor, og da virket det som at det var like rundt hjørnet. Dette har imidlertid vært mer komplisert å få i stand, og derfor er det blitt noe forsinket.

Det er Stiftelsen Sentralregisteret (SFS) som står bak utformingen av registeret. MGF, Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) er bestillere av registeret.

 

Powered by Labrador CMS