Arbeidsplass, hobby, livsstil og lidenskap
- Vi har pusset på den i en uke. Innvendig og utvendig. Det er utrolig mange kriker og kroker på ei trekkvogn.
Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.
Ordene kommer fra Andreas Nitteberg som har fem Scania-trekkvogner med sitt navn, som kjører for firmaet TH Transport og Utleie AS. Selskapet har også en kranbil og diverse utleieutstyr.
Vi er på Oslo Motor Show på Norges Varemesse i Lillestrøm. En egen hall er satt av til lastebiler og konkurransen Scandinavian Truck Trophy, der man premierer lastebiler som utmerker seg på blant annet lakk og innredning. Her er Andreas på plass med sin nyeste bil, en Scania R450 pusher-trekkvogn.
Han kjøpte trekkvogna i juni 2019 etter at den hadde gått ett år i Danmark hos sin første eier. På grunn av en skade, og at lakken på skaden måtte gå et par runder på lakkeringsverksted før Andreas var fornøyd, kommer Scania-en så å si rett fra lakkeringsverkstedet til messen.
- Kom her, sier Andreas, - kjenn her på overgangene mellom fargene. Kjenner du overgangene?
- Nei, må vi innrømme.
- Da er det som det skal være. Man skal ikke kjenne overgangene. Da er det bra, sier han fornøyd.
Det var verdt den ekstra lakkeringstiden for transportøren som holder til på Gardermoen i Akershus.
Uncle Sam og bussplysj
Trekkvogna var allerede påkostet mye i lakk og innredning da den ble kjøpt fra den danske transportbedriften og ble norsk.
- Jeg har byttet skiltkasse, satt på tusenmetere på taket og fått lakkert om hjørnedekslene i fronten. Ellers er den som den var, sier Andreas.
Bilen er lakkert hos Mosegaards Autolakering i Danmark. En pekende «Uncle Sam» er malt på bakveggen. Det er ingen ringere enn Ray Hill (Sprayhill) som har gjort jobben, en prisbelønt lakkerer som blant annet har lakkert biler for danske Henrik Guldager som har vunnet diverse priser med sine lastebiler.
Inne i førerhuset er det hvit innredning og blå bussplysj som gjelder. Det er veldig «in» nå med bussplysj for dem som legger ekstra med penger i innredning av lastebil.
- Jeg liker det ikke så veldig godt selv, innrømmer Andreas.
- Men det var slik da jeg kjøpte den.
Familie og venner i sving
Da bilen kom fra lakkering, var det om å gjøre å få den utstillingsklar. Slekt og venner har trådt til den uken bilen sto til «shining».
På det meste var ti personer i sving samtidig på bilen. Andreas’ samboer, Ida-Marie Nilsen, har tilbrakt mange timer i garasjen sammen med sin kjære.
Hun har blant annet malt hvit tekstmaling på dekkene.
Mor Eli Nitteberg har også vært med, og pusset på arbeidsbilen.
- Det er utrolig mye jobb å stå med pensel å gjøre rent i sekskantmønstrene i fronten, sier hun til AT.no.
Flere generasjoner Nitteberg i lastebil
Nå er ikke Eli helt fremmed med å kjøre lastebiler og stille dem ut, hun heller. Langt derifra. Andreas er vokst opp med lastebilforeldre, og Eli har hatt lastebil utstilt på Oslo Motor Show i egen regi tidligere.
Andreas har bare fortsatt med det han er vokst opp med.
Og neste generasjon Nitteberg, Emma-Marie (1), er allerede veldig glad i lastebiler. Å stå i setet for å svinge på rattet og prøve brytere og girspak er noe av det beste hun vet.
Tiden vil vise om hun stiller med egen lastebil på utstillinger i fremtiden.
På pallen
Hvordan gikk det så med Nitteberg-trekkvogna i den harde konkurransen Scandinavian Truck Trophy 2019?
Jo, det endte med pallplass. Slått av to svenske biler som er i en helt annen prisklasse når det gjelder påkosting av bil, påbygg og henger. Men, som man da forstår, foran de fleste som deltok av svensker, nordmenn og dansker.
STILLING LEDIG:
-
Isachsen Anlegg AS søker anleggsleder
Vil du være med å ha ansvaret for drift og produksjon på anleggsprosjekter innen vei, VA og infrastruktur?
-
Contur AS søker fagleder betong
Vil du bli med å forme fremtiden med en av Norges største entreprenører innen betongkonstruksjoner?
-
Isachsen Anlegg søker erfaren prosjekteringsleder
Er DU vår nye kollega?