- Avtalen med Veøy løfter oss videre frem som utfordrer på mobilmarkedet, sier Nortels gründer og adm. direktør, Christian Pritchard, til Mtlogistikk.

Mobilgründer på transportmarkedet

Et av Norges største privateide transportselskaper, Veøy Gruppen, har inngått inngått storkontrakt med mobilselskapet Nortel, en fremadstormende utfordrer på mobiltelefoni til små og mellomstore bedrifter.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Avtalen løfter oss videre frem som utfordrer på mobilmarkedet, sier Nortels gründer og adm. direktør, Christian Pritchard, til Mtlogistikk.

Avtalen innebærer en totalleveranse på kommunikasjon med alle lastebiler og busser i Veøy-konsernet, samt oppbygging og drift av kommunikasjonsplattformen ved kontorene.  

- Nærmere 400 biler får optimal og sømløs kommunikasjon med moderne løsninger som GPS og ordreskanning, sier Pritchard og fortsetter:

- Det er nesten 3000 små og mellomstore selskaper innen landtransport, og vi merker god interesse fra flere selskaper i næringen. Med sin størrelse, nasjonale tilstedeværelse og kunder som forventer informasjon om leveranser i sanntid er Veøy et prakteksempel på en aktør som trenger våre tjenester, sier Pritchard.

Avtalen med Veøy Møre er for ca. 100 abonnenter, men på sikt er planen å levere kommunikasjonsplattformen for logistikksenteret og til så mye som 400 lastebiler og busser. - Fra Trøndelag og sørover er vi tilstede langs hele kysten, og derfor er det viktig for oss med stabil dekning og høy opptid. At Nortel benytter Telenors nett gir en trygghet, samtidig som de tilbyr produkter og løsninger som er tilpasset vårt konkrete behov, sier adm. direktør Lars Elling Bjåstad i Veøy.

Mobilen som arbeidsredskap

Siden oppstarten i oktober har Nortel, som retter seg mot bedrifter med mellom fem og 300 ansatte, blant annet fått oppdrettskonsernet Hofseth Gruppen og offshorerederiet Sverre Farstad & Co som kunder. Ved utgangen av året er det ventet at antall brukere passerer 2000.

Selskapet utfordrer teleduopolet i bedriftsmarkedet ved å tilby grenseløs databruk til en fast pris som ligger under det Telenor og Telia tar for sine større datapakker.

- Tidligere har vi sett at pakkene med data og tale har vært for små, og at vi har betalt mer for ekstra data. Vi vil derfor benytte grenseløs data der det er behov for å skape forutsigbarhet på kostnadssiden, sier Bjåstad.

Veøys kunder finnes langs hele kysten og inkluderer blant annet fiskeoppdrettere, møbelprodusenter og leverandører til den maritime industrien.

- I bilene brukes datakommunikasjon med GPS på Ipader og andre håndholdte enheter for effektiv leveranse og inn- og utgående rapportering til våre kunder. Vi ser også at mobiltelefonen blir et stadig viktigere arbeidsredskap for sjåførene, sier Veøy-sjefen.

Den første Ford-bilen ble kjøpt i 1930, og i dag konkurrerer Veøy med én stor statlig og flere utenlandske logistikkaktører fra hovedkontoret i Åndalsnes.

- Veøy er en integrert del av næringslivet langs kysten, med Sunnmøre som hovedbase. Vi er tuftet på de samme verdiene som Nortel med lokal tilstedeværelse og ledere som er tett på driften og kundene. Vi liker også at selskapet utfordrer de etablerte aktørene i det norske telemarkedet, sier Lars Elling Bjåstad.

Sterk utfordrer

Mobilselskapet Nortel med hovedkontor i Ålesund utfordrerTelenor og Telia på bedriftsmarkedet.

- Vår målsetning er å gi norske selskaper et alternativ til de to etablerte selskapene. Tiden er overmoden for en ny aktør som kan sørge for priskonkurranse og innovasjon inn i markedet, sier Pritchard.

Han etablerte og ledet Mobitalk frem til selskapet ble solgt til Phonero i 2016. På det tidspunktet hadde Mobitalk ca. 14.000 aktive brukere på IP og GSM, innen shipping, offshore og små og mellomstore bedrifter, og året etter ble Phonero kjøpt av Telia for 2,3 milliarder kroner.

Nortel har en avtale om å bruke Telenors nett, noe som sikrer kundene markedets beste dekning. Selskapet har ambisjoner å bli en bransjeledende leverandør av telefoni til små og mellomstore bedrifter. Det finnes i dag ca. 73.500 norske selskaper med 5-300 ansatte.

Kaprer bedriftsmarkedet

- Nortel skal ha de mest fornøyde kundene i det norske bedriftsmarkedet. Vi håper å ha kapret en god andel av kundene til de to store aktørene i løpet av en tiårsperiode, sier Pritchard, som viser til at telebransjen står overfor noen store endringer, både teknologisk og regulatorisk.

- Som en profesjonell, fremoverlent og innovativ utfordrer er vi posisjonert for 5G og Internet of things, samtidig som innebygde elektroniske sim-kort vil senke terskelen for å bytte operatør betydelig, sier han.

Ifølge Pritchard vil særlig utrullingen av 5G ha stor betydning for selskapers og ansattes databruk.

- Med 4G, og etter hvert 5G, på lomma løser vi i dag oppgaver på en annen måte enn før, hvor arbeidsdagen kan foregå hvor som helst og når som helst. Det stiller nye krav til mobilselskapene. Vi ser en stigende etterspørsel etter mer data, men Norge ligger fortsatt langt bak andre land vi pleier å sammenligne oss med, sier han.

Nortel vil ved oppstart ha ca. 20 ansatte og kontorer i Ålesund, Oslo og Bergen. Kristian Renaas, tidligere leder for bedriftsmarkedet i Telia, blir salgs- og markedssjef og tidligere Mobitalk-styreleder Dag Nåheim blir finansdirektør, Per Andre Marum skal stå for rekruttering. Alle disse tre er også på eiersiden.

Selskapet har hentet kapital hos en rekke investorer, hvor blant annet tidligere Røkke-kompanjong og Aker-sjef Leif-Arne Langøy og Peder Stette fra Optimar er kommet inn blant de største aksjonærene.

- Nortel har et erfarent team, gode samarbeidspartnere og sterke finansielle investorer i ryggen. Vi gleder oss til å bygge et slagkraftig mobilselskap, vår oppgave er å tilføre innovasjon og konkurranse, sier Christian Pritchard.

Powered by Labrador CMS