UTSTILLING: Her er et knippe av standene på Anleggsmessa Sør på Sørlandet travpark. Været var ikke alltid på lag med litt sur vind og litt regn, men stemningen var generelt god.

- Viktig å få vist seg

KRISTIANSAND (AT.no): Reaksjonene var jevnt over positive fra dem som valgte å delta på Anleggsmessa Sør i Kristiansand i slutten av september.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det som trolig er årets eneste maskinutstilling utendørs i Norge, ble arrangert på Sørlandet travbane 25. og 26. september.

Omfattende smitteverntiltak med begrensninger på hvor mange som kunne komme inn og til ulike tidspunkter, tilgang på desinfiserende håndsprit, engangshansker og munnbind, hyppig vask av toaletter og andre fasiliteter, økt vakthold og avgrensede soner i bespisningsområder, var blant tiltakene.

IFOR WILLIAMS: Ifor Williams Sigurd Duenger (t.v.) og Askil Krågeland fra den nye forhandleren Traktor og Maskin AS i Kristiansand.

Anlegg&Transport kommer med en solid rapport i neste utgave av bladet (Nr. 10, 2020), men her er noen drypp av det utstillerne presenterte og hva de sa om å holde en utstilling nå.

- Det er viktig å få vist seg frem når muligheten byr seg. Det gjelder både produktsortimentet til Ifor Williams Trailers, og ikke minst presentasjonen av vår nye forhandler Traktor Og Maskin AS i Mosby i Kristiansand. Her er de på hjemmebane, sier Ifors Sigurd Duenger.

Kärchers verdenspremiere

KÄRCHER: Glenn Syrrist med Kärchers høytrykkspylehenger HDS 17/20, verdens første.

Med verdens første høytrykksspylehenger fra Kärcher, kunne regionsjef Glenn Syrrist ta frem det store smilet.

Modellen Kärcher HDS ble det store trekkplasteret, og fikk fortjent oppmerksomhet fra besøkende på standen.

Høytrykksmaskinen drives av en Yanmar-motor, er utstyrt med frostsikring slik at den også kan brukes om vinteren, og med regulering til temperatur på 98 grader kan den også benyttes til ugressbekjempelse om sommeren.

Trippelnyheter fra NOM

NORMANN OLSEN MASKIN: Cato Holmen med Falck høytrykksutstyr og Haki stillas bak.

Normann Olsen Maskin (NOM) hadde sikret seg en fin plassering på veien inn til det største feltet på messen.

Med tre nyheter på plass, var Cato Holmen storfornøyd med å få treffe publikum.

- Vi er glade for å ha Haki stillas tilbake i sortimentet, vi presenterer tre nyheter på høytrykksspylefronten og vi har utvidet sortiment av utstyr for stein- og betongkutting, sier Holmen.

Viktig for TG Pumpeservice AS

- Etter at Snemyr & Limm Maskin AS ble slått sammen med TG Pumpeservice AS, var Anleggsmessa skreddersydd for å presentere oss på hjemmebane. Snemyr & Limm kommer fra distriktet, og dette gir oss samtidig en mulighet til å vise hva vi har å by på med etablering i aksen Stavanger, Kristiansand og Oslo, sier daglig leder Tore Gausland i TG Pumpeservice AS.

TG PUMPESERVICE: Tore Gausland, daglig leder i TG Pumpeservice på plass.

Første Iveco S-Way

Det er ett år siden Iveco presenterte S-Way på utstilling i Norge, men på messa i Kristiansand sto den første bilen som er levert til kunde her i landet. Den gikk til H.K. Solberg AS som holder til noen steinkast fra utstillingen. Hele sju biler har Steinar Solberg kjøpt, og alle er trekkvogner.

- Bestillingen ble plassert for et år siden, og det er godt å endelig ha de første modellene på plass her på hjemmebane, sier han.

IVECO: Iveco S-Way 490 som skal leveres til H.K. Solberg er den første i Norge.

Rototilt fornøyd

Hans-Ronald Hohlweg, country manager i Rototilt i Norge, sto plassert akkurat der folk kom ut fra bygget på vei ut til messeområdet. Hohlweg hadde med et solid sortiment, men ingen direkte nyheter.

For Rototilt har det handlet mye om innføringen av QuickChange-løsningen, altså automatisk hurtigkobling av olje, som Rototilt rakk å introdusere på Arctic Entrepreneur før covid-19 satte en stopper for de fleste arrangementene.

Anleggsmessa Sr i Kristiansand p Srlandet Travpark i september 2020. Hans-Ronald Hohlweg, country manager Rototilt.

- Det er bra med messe igjen. Det er trist når vi ikke har noen møteforum. Her står vi ute og det er trygt. Det er noe helt annet med innendørs arrangementer, sier Hohlweg.

Det skulle vise seg at Rototilt (og Steelwrist) hadde noen spennende nyheter rett i etterkant av utstillingen i Kristiansand. En snau uke etter Anleggsmessa Sør, lanserte nemlig de to tiltrotator- og utstyrsprodusentene en ny standard (Open-S) for helautomatisk tilkobling av utstyr (inkludert olje) som skal fungere uavhengig av merke og produsent. Les mer om dette her.

Full fart for SmartDok

SmartDok som leverer digitale løsninger for registrering av blant annet timelister, har klart seg bra gjennom pandemien.

SMARTDOK: Account manager Jason Christodoulou i SmartDok.

Det ligger nesten i sakens natur at selskaper som er digitalt basert, og ikke nødvendigvis trenger så mye fysisk kontakt for å håndteres, gjør det godt i en slik situasjon. Men det betyr ikke at SmartDok-gjengen ikke har savnet arrangementer.

- Dette er vår første messe på lenge, og det er deilig å komme ut igjen, sier account manager Jason Christodoulou.

Første messe for Trelleborg

Trelleborg deltok på sin første anleggsmesse etter at det ble etablert eget selskap i Norge i 2014.

TRELLEBORG: Petter Teigen i Trelleborg Wheel Systems Nordic hadde med seg en nyhet, dette helårsdekket for hjullastere og veihøvler.

- Dette er faktisk den eneste anleggsmessen vi deltar på etter oppstarten av eget selskap i Norge, og den eneste messen vi var påmeldt til i 2020. Vi skal vise oss mer ute, sier Petter Teigen i Trelleborg Wheel Systems Nordic.

Teigen hadde også med seg en nyhet til utstillingen i Kristiansand, nemlig helårsdekk EMR 1025 som er utviklet for hjullastere og veihøvler.

Nytt Grammer-sete

HR Maskin hadde med en ny Grammer-førerstol, spesielt utviklet for gravemaskiner og hjullastere, som heter Grammer Actimo Evolution.

Blant detaljene på dette setet, kan det fremheves at det har elektronisk fjæring og veier føreren som setter seg, for deretter å justere fjæringen til dennes vekt. Høyde kan justeres i etterkant.

Setet har videre to luftstyrte korsryggstøtter pluss utblåsning på siden. Seteputen kan forlenges og tiltes, og det er både varme og kjøling i setet.

HR MASKIN: HR Maskins Kjell Arne Næss hadde med en Grammer-nyhet, setet bak til høyre.

- Vi har kjørt veldig mye rundt i Norge i denne perioden, og jeg kom nettopp tilbake fra en 14 dagers tur i Nord-Norge der jeg tilbakela 447 mil, sier selger Kjell Arne Næss i HR Maskin.

MINERALTEKNIKK: Marius Torgersen (f.v.), Rune Grønvold, Sindre Byremo og Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk viste et nytt grovsikteverk fra Portafill.

Nyhet hos Mineralteknikk

- Det er veldig bra at det er messe, og at noen endelig tør å gå mot strømmen, sier Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS.

Også på denne standen var det en nyhet å spore, nemlig sikteverket Portafill MR-6. Grovsikteverket har egenvekt på 19 tonn, sikter tre fraksjoner og hele anlegget passer inn i en container.

Øvstebø kaller verket en servicemanns drøm, da nesten alle tilganger er fra bakkenivå.

Verdens første

GANTIC: Hoeflon minikranen C30e fikk sin Norgespremiere. Her er David Magnusson Lindberg (t.v.) og Tor Helge Søgrov som betjente Gantic-standen.

Hos Gantic AS var det også store nyheter å spore. For det første har selskapet tatt over Ruthman billiftløsninger som Brubakken har hatt agenturet på i en rekke år. Videre viste Gantic det de hevder er verdens første serieproduserte minikran på lithium-ion batterier. Følgelig fikk den nederlandske Hoeflon C30e-minikranen sin Norges-debut på Anleggsmessa i Kristiansand.

30-tonnmeterkranen med maks løftekapasitet på 9 tonn, holder til drift i minst en full dag med batteripakken.

Sammenpakket er kranen 4,1 m lang, 1,7 m bred og 2 m høy. På maks løftehøyde på 22,9 meter, har den løftekapasitet på 1,2 tonn.

På full rekkevidde 20 meter og 0 grader, har den 420 kg løftekapasitet. Videre har den såkalt «pick & carry»-kapasitet på 2 tonn, altså at den kan plukke opp en enhet og transportere lasten selv. Beltesystemet er utskyvbart som gjør den mer stabil i bakker og ulendt terreng.

1500 besøkende

Rundt 1500 besøkende ble registrert inn til messen, ca. 200 færre enn i 2017, og 60 utstillere var på plass. Det var rett nok en rekke utstillere som valgte å ikke delta på grunn av omstendighetene, mens noen nye kom til like før arrangementet ble holdt.

Messeansvarlig Ingvar Ludvigsen sier han har full respekt for at noen lot være å delta, men kaller arrangementet en «innertier» når det kommer til gjennomføringen i henhold til smittevernet.

Powered by Labrador CMS