Scandia Maskin har fått ny eier og satser videre med deler av staben fra det tidligere selskapet. Nå starter prosessen med å finne nye lokaler og få alle formaliteter på plass. Illustrasjonsfoto: Klaus Eriksen

Slik blir nye Scandia Maskin

Etter at Scandia Maskin gikk konkurs i forrige uke, er boet kjøpt opp og nye Scandia Maskin bygger opp virksomheten igjen.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mineralteknikk-eier Arne Kenneth Øvstebø kjøpte konkursboet kun få dager etter at Scandia Maskin meldte oppbud 12. januar. Kort tid etter tilslaget på konkursboet, gikk Øvstebø ut i en pressemelding og informerte at Scandia Maskin skal drives videre, men med nytt organisasjonsnummer. Han gjorde det også klart at en del tidligere inngåtte avtaler ikke kunne videreføres i det nye selskapet.

Dette skjer nå

Det har vært travelt, men da AT.no snakket med Øvstebø onsdag 20. januar hadde noen brikker falt på plass.

- Vi har ansatt seks stykker fra Scandia Maskin, de vi ønsket å ha med videre i selskapet. Alle er tilbake i jobb og i full drift, sier Øvstebø og opplyser om at hjemmesiden er oppdatert med endringene og kontaktinfo.

Tidligere ledelse i Scandia Maskin er blant de som ikke blir med videre i nye Scandia Maskin. Øvstebø tar midlertidig over som daglig leder i selskapet.

- Videre har vi etablert et nytt organisasjonsnummer, men dette er ikke helt klart ennå. Det håper jeg at det blir om kort tid, og at vi kan begynne å fakturere i neste uke, sier Øvstebø videre.

Forhandleravtaler

- Med nytt organisasjonsnummer må dere også fornye forhandleravtalene på agenturene Scandia Maskin har. Hvor langt er dere kommet i det arbeidet?

- For det første er det ingen avanserte forhandleravtaler, og de fleste har sagt til oss at det bare er å kjøre på. Det formelle vil komme på plass, men dette handler om tillit. Dette er folk vi kjenner veldig godt fra Terex Finlay-agenturet vi har i Mineralteknikk, og vi stoler på hverandre, sier Øvstebø.

Mineralteknikk-eier Arne Kenneth Øvstebø, kjøpte konkursboet til Scandia Maskin og tar midlertidig over som daglig leder også i Scandia Maskin. Foto: Klaus Eriksen

Powerscreen som er det store agenturet i Scandia Maskin-sammenheng, er i Terex-familien som Øvstebø gjennom Mineralteknikk altså har et forretningsforhold til fra tidligere.

Noen endringer

- Du skriver i pressemeldingen at dere ikke kunne gå videre på en del tidligere inngåtte avtaler fra gamle Scandia Maskin. Hvilke tenker du på da?

- Blant annet leieavtalen på det nye bygget på 5000-6000 m2 på Åros, biler og den slags, sier Øvstebø.

Nye lokaler

Han legger til at han håper Scandia Maskin har flyttet ut av dagens lokaler innen en måneds tid. Selskapet ser etter nye lokaler i Drammen-området, og Øvstebø sier de er i prosess med et par bygg som kan være aktuelle å flytte inn i.

- Hva gjør dere med garantiordninger som er gitt til kunder som kjøpte maskiner fra gamle Scandia Maskin?

- Formelt sett så er vi ikke bundet til dem, men vi tar hånd om de agenturene vi skal ha og vil sørge for at kundene får hjelp. Vi vil hjelpe kundene så langt vi kan, sier Øvstebø.

- Hvordan ser du for deg at Mineralteknikk og Scandia Maskin kan trekke synergier fra hverandre?

- Jeg tror det kan bli herlige synergier, både på salg og service. Salg i den forstand at dersom en Mineralteknikk-kunde spør etter slitestål, så kan vi henvise til Scandia Maskin, sier Øvstebø.

Slitestål til knusere og sikteverk var en stor del av fristelsen da Øvstebø gikk inn og kjøpte konkursboet til Scandia Maskin.

- Hvilke agenturer ønsker du, og får du, med videre?

- Alt er ikke klart, det har bare gått noen dager, men vi ønsker å ha med de viktigste, sier Øvstebø og nevner Powerscreen, Ecotec og Terex Washing som er agenturer som er veldig interessante.

Powered by Labrador CMS