TUNNELMILJØ: Her på Fjellsprengningskonferansen er vi i vårt rette miljø, mener Rolf Jakobsen (t.v), Terje Jakobsen og Trond Erik Bognø fra Foamrox AS.

Foamrox-eventyret påvirkes av entreprenørenes tilbakemeldinger

PÅVIRKER UTVIKLINGEN: – Så langt har vi levert Foamrox-plater til over 60 tunnelprosjekter. Bruken har økt på i takt med at produktet er blitt stadig mer kjent, ja faktisk er det nye spørsmål fra entreprenørene som nå driver utviklingen videre.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette sier daglig leder Rolf Jakobsen i firmaet Foamrox AS.

- Driver utviklingen videre, hvordan Jakobsen?

- Våre brannmotstandige, vanntette, lette og monteringsenkle Foamrox celleglassplater, benyttes blant annet til brannsikre rømningstunneler eller til tekniske bygg under jord. Der er de også et lettere og miljøvennlig alternativ til betongkonstruksjoner. Foamrox er sertifisert brannklasse E160, og platene kan nå også benyttes som brannsperre og tilpasses i fjellhvelvinger. Alt dette registreres av brukerne, og dette igjen resulterer i at vi får ytterligere og stadig nye forespørsler om bruksområder, forklarer Jakobsen.

Viktig konferanse

Sammen med medarbeidere var Jakobsen på plass på egen stand på Fjellsprengningskonferansen. Der gledet de seg over at konferansen igjen ble en realitet etter fjorårets avlysning.

- Nettopp i slike forum møter vi mange faste, og også nye kunder, som ønsker å diskutere mulige løsninger med oss. Med Foamrox har vi et produkt som er brannmotstandig, lett og som kan monteres uten maskiner etter at tunnelelementene er montert. Mange velger å sprenge tunnelen noe bredere, slik at det senere kan ettermonteres brann-, røyksikre og vanntette rømningstunneler på siden i samme tunnelløp. All erfaring med bruk av vårt lette, brann- og vannsikre Foamrox-materiale medfører at det stadig kommer nye og interessante spørsmål om alternative bruksmuligheter, sier Jakobsen.

Etablert i 2015

Frolandsfirmaet Foamrox AS ble etablert i 2015 og har lokaler rett utenfor Arendal. Foamrox-celleglassplatene er produsert av resirkulert glass, og for å illustrere bruksmulighetene presiserer Jakobsen at det er bygget tekniske bygg på opptil 130 m2 under og over jord med produktet, nesten som et bolighus.

Powered by Labrador CMS