INNERTIER: - Furukawa er vårt største agentur, men mange kunder er nok ikke helt klar over alt det andre vi har, sier daglig leder Morten Paulsen i Ankerløkken Equipment AS.

Furukawa har vært Ankerløkkens lykketreff i 40 år

BJØRNDAL: Ankerløkken Equipment AS har hatt selskapets viktigste agentur, Furukawa, i 40 år. En oppmerksom servicemann åpnet døra til den japanske produsenten.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

HEDERSPLASSEN: Da denne gamle Furukawa-plakaten ble funnet, måtte Ankerløkken Equipment finne en hedersplass å henge den opp på.

Ankerløkken som ble etablert i 1927, har vært i bransjen svært lenge og drevet med mye forskjellig. På et oppdrag i Slettefjell for drøyt 40 år siden, oppdaget en Ankerløkken-servicemann en spesiell luftrigg han aldri hadde sett før. Navnet på riggen var Furukawa. Via en handelsattaché i Oslo og et tradingfirma, kom Ankerløkken i kontakt med japanerne. Kort oppsummert endte dette med at Ankerløkken ble den andre forhandleren til Furukawa i Europa (Frankrike var først), og siden har merket vært hos Ankerløkken.

- Det er vårt viktigste og desidert største agentur som står for rundt én tredel av omsetningen, sier daglig leder Morten Paulsen og føyer til at selskapet leverer rundt 100 hydrauliske slaghammere i året.

Masse utstyr

Slaghammere er produktet Ankerløkken selger mest av fra Furukawa, men produsenten har mye annet utstyr også. Da A&T var på besøk lå det for eksempel 10 tonn med riveutstyr på lageret på vei ut til en kunde.

10 TONN: Betongtyggere og riveutstyr lakkert i spesialfarge for en ventende kunde. Utstyret er solgt via en forhandler.

- Furukawa er vel det første folk forbinder Ankerløkken med, hvordan føles det?

- Ja, og det er egentlig på godt og vondt. Jeg har snakket med kunder som tror vi kun driver med Furukawa, men vi har veldig mye annet utstyr også, sier Paulsen.

Skandinavia

Ankerløkken fikk agenturet også i Sverige, Finland og Danmark. Finland var litt vanskelig å drive forretninger i, og merket ble overlatt til andre, men i Sverige og Danmark ble det etablert egne selskaper. Nå er disse ikke på norske Ankerløkkens hender lenger, men svenske AMAS AB og Ankerløkken Danmark A/S samarbeider godt med norske Ankerløkken.

Selskapene hjelper hverandre både med nytt utstyr, samt deler og agenturer. Det svenske selskapet har f.eks. agenturet på jordbor fra Auger Torque som norske Ankerløkken er forhandler for i Norge og selger massevis av.

- Men tilbake til Furukawa, er det noen hammere der ute i drift som stammer fra da Ankerløkken fikk agenturet?

- Ja, det er hammere vi kjenner til fra midten av 80-tallet i hvert fall. Disse tilhører HB-serien som helt ærlig sagt ikke var det beste fra Furukawa. Det begynner å bli krevende å få reservedeler til dem, både fra vårt eget lager og fra japanerne, men vi har klart det så langt, sier Paulsen.

Etter HB-serien kom HBG-serien (start 90-tallet) som var en helt annen «ballgame», og en suksess som Paulsen sier er den serien hammere som flest konkurrenter har kopiert.

Powered by Labrador CMS