OPPKJØP: Konsernsjef Øivind Horpestad i Inin Group.

Inin Group kjøper elektroselskap innen bygg og anlegg

Inin Group AS kjøper opp hele Hadeland Elektro.

Publisert

Inin Group som ledes Øivind Horpestad (tidligere NRC Group-topp), har benyttet seg av en opsjon på å kjøpe de resterende 35% av aksjene i elektroentreprenøren Hadeland Elektro, og dermed eier Inin Groups hele selskapet.

Hadeland Elektro er en elektroentreprenør som leverer komplette elektrotekniske løsninger innen bygg, anlegg og infrastrukturprosjekter innen energi-, vei- og jernbanesektorene. Selskapet har alle godkjenninger for høy- og lavspentarbeid for jernbaneindustrien, og utfører også inspeksjonsarbeid på høyspentnett.

Hadeland Elektros kunder er primært private anleggsentreprenører, samt eiere og operatører av offentlig infrastruktur. Selskapets hovedkontor ligger på Hadeland i Innlandet. Det betjener kunder over hele Norge.

Hadeland Elektro er del av Inin Groups investeringsplattform for jernbaneinfrastruktur som ledes av Nordic Infrastructure Group. Inntektene til Hadeland Elektro har økt med omtrent 60 prosent fra 2022 til 2023.

– Vi er svært glade for å øke eierandelen vår i dette veldrevne selskapet, og vi er like fornøyde med at eierne av Hadeland Elektro øker deres eierandel i Inin Group. Hadeland Elektros spesialistkompetanse innen elektro er sterkt etterspurt i bransjene selskapet opererer i, så vi ser store vekstmuligheter for selskapet fremover, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Inin Group kjøper 35 prosent av aksjene i Hadeland Elektro for et totalvederlag på 18,9 millioner kroner. Kjøpet gjøres delvis opp i aksjer i Euronext Growth-noterte Inin Group AS og delvis i kontanter.

Powered by Labrador CMS