Representanter fra Kreisel og John Deere sammen for å markere oppkjøpet.

John Deere satser elektrisk

Felleskjøpet gleder seg over et oppkjøp, der John Deere viser at de skal øke satsingen på elektriske maskiner til segmentet «Park og anlegg».

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I en pressemelding like før jul forteller John Deere at de har signert avtale om å kjøpe den østerrikske batteriprodusenten Kreisel. Selskapet har siden 2014 vært en innovatør på batteriteknologi, først og fremst gjennom væskekjølte batterier.

Felleskjøpet er forhandler av John Deere i Norge.

- Dette er gledelige nyheter, og noe som virkelig vekker optimisme. En så tung satsing i et solid elektrisk selskap gir oss tro på at de elektriske løsningene til kommuner og idrett kan komme innen kort tid, sier salgssjef Tone Helberg i Felleskjøpet Park og Anlegg.

Egen teknologi

Kreisel sitter på patentert teknologi, blant annet gjennom sin egen ladeplattform Chimero. John Deere skriver i pressemeldingen at de merker økende etterspørsel etter elektriske løsninger, både som eneste drivstoffløsning og som hybride drivlinjer.

- Med dette oppkjøpet tror jeg vi ser innovative og strålende løsninger for våre kunder i løpet av kort tid, sier Tone Helberg i Felleskjøpet Park og Anlegg.

Det ligger med andre ord an til at det såkalte «turf-markedet», Park og anlegg, hos John Deere får maskiner med batterier som den primære energikilden om ikke lenge.

John Deere sier de vil fortsette å investere og utvikle teknologi som gir kundeverdi, og som sammen vil jobbe mot et mål om nullutslipp.

Helberg i Felleskjøpet Park og Anlegg forteller deres divisjon selger maskiner til andre enn landbruket. Kommuner, idrettslag, borettslag, private og landsdekkende bedrifter er noen av kundene.

Innovative løsninger

- Disse kundene etterspør elektriske maskiner og klippere. Det er et sug i markedet etter slike løsninger. Med dette oppkjøpet tror jeg vi ser innovative og strålende løsninger for våre kunder i løpet av kort tid, sier Tone Helberg.

Hun viser til at flere kommuner står på trappene for å investere i elektriske løsninger. Trondheim kommune vedtok i 2018 blant annet en miljøstrategi som sier at kommunen skal være fossilfri innen 2030.

- Fossilfrie løsninger starter i det offentlige, og så kommer de private etter. De aktørene som kan tilby og levere elektriske løsninger vil ha et stort konkurransefortrinn. Derfor er vi veldig glade for det strategiske oppkjøpet John Deere har gjort i Østerrike. Det gir oss god tro på at Felleskjøpet også vil kunne være med og tilby og gode og driftssikre elektriske maskiner til det norske park- og anleggsmarkedet, sier Tone Helberg.

Powered by Labrador CMS