NYHET: Ny Kleemann Mobicat MC 110(i) EVO 2 grovknuser er lansert og kommer til Norge i juli. Wirtgen Norge AS har bestilt seks maskiner i første omgang. Foto: Wirtgen

Kleemann-bestselger kommer i ny versjon

GROVKNUSER: Stemningen var god hos Wirtgen Norway AS etter at meldingen om ny Kleemann Mobicat MC 110(i) EVO 2 grovknuser er lansert.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nyheten hadde Kleemann-selgerne hos Wirtgen Norway i Vestfold ventet på, og internt omtales denne maskinen som «poteten» hos i den norske organisasjonen som representerer Wirtgen-produktene.

En viktig endring på den nye 110-maskinen sammenlignet med forgjengeren, er at den er 3,40 meter på strømpelesten og passer på et bredt spekter for hengere. Kleemann-selger Kristian Bjarøy Holth påpeker at dette er en viktig detalj, for nettopp denne maskinstørrelsen, med en teoretisk kapasitet på 400 tonn i timen, er en typisk maskin som flyttes mye rundt. Holth legger til at oppstart av maskinen går på maks 10 minutter når den står på rett sted.

Sparer brytebrikke

En annen stor endring er at kjeftknuseren avbryter produksjonen uhyre raskt om den begir seg løs på uknuselig materiale. En føler kjenner motstanden, og trekker kjeften sporenstreks tilbake og lukker den på innstilt spalteåpning for å unngå at brytebrikken knekker. Rent praktisk slippes materialet gjennom og ned på hovedbåndet der f.eks. metall fanges opp i magneten.

- Den oppgraderte 110-maskinen er forbedret spesielt til gjenvinningsbruk der man ikke alltid vet hva som befinner seg i haugen av materialer. Å skifte brytebrikke kan fort ta fire timer om man har det på lager, lengre tid om man ikke har det, og slik unngår man fort mye ståtid, sier Holth.

Andre detaljer

Maskinen har også fått Spective operativsystem som inntil nå har vært forbeholdt større maskiner. En spennende teknologi som finnes på maskinen er CFS (continious feed system) som gjør at flere Kleemann-verk snakker sammen. Om grovknuseren stopper opp, stopper verkene bakover i rekken også. Når grovknuseren får masse mat, økes tempoet bakover i rekken.

En annen endring fra tidligere 110-verk, er at man har byttet fra motor til generator og dermed er det girkasse og ikke reimdrift. Reimene kunne fort ryke, spesielt når maskinen ble flyttet rundt en del. Maskinen er diesel-elektrisk, altså med et aggregat som leverer strøm til drift. Nettopp fordi denne type verk flyttes mye, har Kleemann valgt å gå for generator og ikke ren elektrisk drift.

- Denne er super for norske markedet, og grovknuseren vi selger mest av. Den kan stå i steinbrudd, eller flyttes mye rundt, og den har stor kapasitet. Vi har bestilt seks maskiner som kommer til Norge i juli, og jeg regner med at jeg har kunder på to av disse allerede, sier Holth.

Powered by Labrador CMS