Illustrasjonsbilde.

KOMMENTAR: – Vi måtte ha 25% i pluss på bunnlinja på prosjektene før selskapet begynte å tjene penger

KOMMENTAR: Tidligere avdelingsleder i Saneringsgruppen Midt-Norge, Arne Kristian Vesthagen, kommer her med sin versjon etter konkursen i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Vi som har vært ansatt for Saneringsgruppen i Trøndelag kan ikke godta at styreleder Thomas Sandland legger all skyld for denne konkursen direkte på oss i all offentlighet.

Vi har i hovedsak vært 4 stykker i ledelsen i Trøndelag. Dette har vært meg som avdelingsleder og 3 anleggsledere.

Da vi startet i Saneringsgruppen AS 1 oktober 2021, ble vi fortalt at i dette firmaet var alt på stell og at det eneste vi skulle gjøre var å få inn jobber og drifte de.

Fra starten av skulle avdelingene drives hver for seg som Saneringsgruppen AS i Bergen med orgnr 818 852 592 og Saneringsgruppen Midt-Norge AS med orgnr 927 697 955 (Ste001 AS).

Vi i MN fikk fort inn mye jobber og gjorde det veldig bra. På nyåret 2022 fikk vi beskjed om at Saneringsgruppen Midt-Norge AS skulle slås sammen med Saneringsgruppen AS under orgnr 818 852 592 fra 1 april.

Etter denne sammenslåingen var daglig leder Terje Eriksen veldig opptatt av å fortelle hvor bra de gjorde det i Bergen og at de tjente enormt med penger der, samt at vi i Trøndelag stadig gikk i minus.

Han trodde nok ikke at vi hadde oversikt og kontroll på hva vi drev med i Trøndelag. 

I mai 2022 hadde vi en samling i Trøndelag med hele ledelsen i Saneringsgruppen AS, der målet var at avdelingen i Bergen skulle jobbe på samme måte som oss i Trøndelag, da de innså at vi hadde et bra system og en god mappestruktur som forenklet hverdagen.

Vi i MN begynte deretter å finne kostnader som var feilført. Dette var da utgifter som tilhørte prosjekter i Bergen, men som ble ført på prosjektene våre i MN.

Prosjektene våre i MN gikk veldig bra. Vi hadde også selvfølgelige noen tap, men ikke slik Sandland beskriver dette. 

Hovedgrunnen til denne konkursen, er at eierne Eriksen og Sandland handlet inn biler og utstyr som utelukkende var flunkende nytt og meget kostbart. Jeg vet ikke hvor mange biler det var på det meste i Saneringsgruppen, men jeg vil anta ett sted mellom 35 og 50 biler.

Det ble også kjøpt inn nye gravemaskiner fra 14–50 tonn pluss mye utstyr.

Administrative utgifter/overheadkostnader ble til slutt så høye at vi måtte ha 25% i pluss på bunnlinja på prosjektene før selskapet begynte å tjene penger.

Det sier seg selv at det bare vil gå en vei da.

 I 2022 omsatte vi for mellom 65 og 70 millioner bare i Trøndelag. Dette er enormt mye i ett oppstartsår.

Det ble liksom aldri nok for Eriksen og Sandland, vi måtte bare dra inn jobber uten at det virket som de forsto at dette også krever en del av dem som eiere.

Det er ikke mulig å tjene penger i et oppstartsår med en slik omsetning uten at eierne kommer etter og bidrar økonomisk.

Uansett så leverte vi i MN ett meget godt resultat med tanke på omsetningen og at det var et oppstartsår.

2023 begynte også greit for oss i MN og vi fikk stadig inn nye kontrakter. Prosjektene lå jevnt på mellom 8-15% fortjeneste, uten at det var nok.

Jeg hadde fått nok allerede høsten 2022, men i mars 2023 ga jeg og en anleggsleder beskjed om at vi ikke ville være med videre og sluttet i selskapet.

Det er totalt usmakelig at Thomas Sandland går ut offentlig og legger skylden for denne konkursen over på oss som har jobbet i MN.

Her har samtlige lagt ned enormt mange timer og gjort en enormt god jobb.

Bare dager før konkursen, forandret de navn fra Saneringsgruppen AS til Saneringsgruppen Midt-Norge AS. 

Som jeg skrev innledningsvis, var det et selskap som het Saneringsgruppen Midt-Norge AS med orgnr 927 697 955. Dette var et skallselskap som egentlig heter Ste001 AS.

Jeg mener at det de har gjort her, er i den hensikt at det skal se ut som det er vi som har jobbet for dem i Midt-Norge som er årsaken til konkursen.

Av
Arne Kristian Vesthagen
Tidligere avdelingsleder i Saneringsgruppen Midt-Norge

Powered by Labrador CMS