SIKRE VEIER: Godt vedlikehold av veiene gir sikrere veier for de som ferdes på dem og oppholder seg langs dem.

Øker til drift og vedlikehold av riksveiene

Regjeringen foreslår å bevilge 10,8 milliarder kroner til drift og vedlikehold av riksveinettet i 2025.

Publisert

Dette er en økning på 1,1 milliarder kroner sammenlignet med statsbudsjettet for 2024.

– Vi følger opp Nasjonal transportplan ved å foreslå en økning på 1,1 milliarder kroner til vedlikehold av riksvei. Godt vedlikehold er avgjørende for å ha et godt, sikkert og fungerende veinett, og for at veiene skal kunne brukes trygt i årene fremover. Denne satsingen gjør at tilstanden på riksveinettet vil bli bedre i 2025, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Å prioritere drift og vedlikehold gir god fremkommelighet og betyr bedre trafikksikkerhet, samt bidrar til klimatilpassing og styrker militær mobilitet. Ved å gjøre veinettet mer robust, forebygger vi uønskede hendelser og vi reduserer konsekvensene om dem oppstår.

Regjeringen foreslår i samsvar med Nasjonal transportplan 2025–2036 å øke rammet Statens vegvesen har til å inngå flerårige vedlikeholdskontrakter. Det tilrettelegger for mer effektiv gjennomføring av vedlikeholdet, blant annet gjennom flerårige vedlikeholdsplaner.

– Den økete rammen til flerårige vedlikeholdskontrakter gjør at Statens vegvesen kan gjøre vedlikehold på en mer effektiv måte. Det legger blant annet til rette for mer helhetlig utvikling av strekninger over gjentatte år. Det vil også gjøre vedlikeholdsarbeidet mer forutsigbart for entreprenørene, sier Nygård.

Powered by Labrador CMS