BESPARENDE: Stikkesetteren Elisabeth Pedersen og Peder Strømsvåg i Road Tech har utviklet setter brøytestikkene i opp til 8 kilometer i timen.
Supereffektiv stikkesetting
ROAD TECH: Konseptet Road Tech kan tilby for å sette brøytestikker er både kjappere og miljøvennlig enn den tradisjonelle metoden.
Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.
De har utviklet en helt ny robot som skrur ned brøytestikkene i opp til 8 kilometer i timen. Hele tiden mens lastebilen som bærer utstyret ruller og posisjonen på hver eneste brøytestikke dokumenteres med GPS-posisjon.
- Det blir både sikrere og du bruker mindre drivstoff ved å slippe å stoppe for hvert eneste brøytestikk som skal settes, sier Peder Strømsvåg i Road Tech. Brøytestikkene settes automatisk med lik avstand, men sjåføren kan også manuelt bestemme hvor det skal settes stikker.
I tillegg til å lagre eksakt posisjon på hvert brøytestikk lagres også i hvilke hastighet det ble satt ned og hvor dypt det sitter.
Gjenbruk
Brøytestikkene som brukes er laget av resirkulert plast, og dermed blir også det et stort pluss i miljøregnskapet. Alle brøytestikkene som Road Tech setter ut skrues ned i bakken.
Alt utstyret som brukes for å sette stikkene er bygget i en 20 fots container med krokramme. Langs hele siden av container går det en skinne som boreriggen beveger seg langs når stikkene skal ned. I tillegg er det både stikkelager og utstyret som kreves for å drive boreriggen montert inne i containeren.
Når brøytestikkene skal fjernes etter endt vintersesong er det samme enhet som brukes for å ta de opp igjen.