Elektriske strømpakker
Østerrikske Xelectrix Power GmbH var noe hemmelighetsfulle rundt om de hadde hatt kontakt med Norge da vi besøkte standen på åpningsdagen på Bauma. Forklaringen fikk vi senere.
Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.
I flere måneder har selskapet hatt samtaler med Anleggsgruppen og nå har partene undertegnet avtale.
Xelectric Power produserer power-pakker med kapasitet fra 20 kWh til 2,4 MWh, og de transportable strømpakkene kan plasseres i containere og flyttes ut på anleggene. På standen viste det østerrikske selskapet en rekke løsninger, ferdige enheter montert på henger, mindre bokser og større anlegg montert i containere.
Flyttbart system
Tanken bak produsentens utvikling er at batteripakkene skal kunne leveres og plasseres ute på anleggene. Batteriene kan brukes om dagen, og lades om natten. De kan også lades på solceller eller med energi fra vindmøller. Løsningene er fleksible for hvor mye strøm som kan tas inn og hvor mye som sendes ut av Xelectrix-boksen.
- Vi har holdt på med undersøkelser knyttet til Xelectrix-løsningen i noen måneder, blant annet for å høre hva bransjen tenker om dette. Svarene er at det er rart ingen har tenkt på dette før, sier Paul Håkon Endresen og Per Gunnar Holmgren i Anleggsgruppen. Forundersøkelsene og svarene fra brukerne ga oss et godt grunnlag for å inngå avtale.
Bakgrunn og bruksområdene
Bak Xelectrix Power GmbH står Alexander og Dominik Hartl og Christian Deutschbauer. Selskapet ble etablert i 2015 og har 20 ansatte. På kort tid er det gjort avtale med 12 forhandlere og ytterligere 60 er på gang i 95 land.
Anleggene som bygges er basert på lagring av elektrisk energi i moduler, og at denne skal kunne leveres til en rekke forskjellige bruksområder. En enkel boks gir fra 35-80 kVA, en lagringsenhet har kapasitet på 20-140 kWh og en multiboks kan lagre opptil 1 MWh. Utvidet i det selskapet kalle U-serie kan det lagres opptil 2,4 MWh.
Enhetene veier fra 420-2550 kg, og de kan monteres på gafler som kan løftes, hengere eller på beltegående minimaskiner. Videre kan batteripakkene settes inne eller ute, og de kan opereres i temperaturer fra -20 til +60 grader C. Teknisk levetid for batteriene oppgis til ca. 15 år.
Når det gjelder bruksområdene tar produsenten sikte på industri, bolig og selvfølgelig anleggsvirksomhet. De kan også fungere som lagringsenheter i energiselskap og de kan ta vare på og samle energien fra solcelle-anlegg eller vindmølleanlegg.
Med andre ord, nok et innslag på praktiske løsninger i den pågående grønn energi-debatten.
STILLING LEDIG:
-
Hæhre Entreprenør AS søker prosjekt controller
Har du interesse for prosjektøkonomi- og styring? Vi søker Prosjekt Controller
-
Hurtigruta Carglass søker bilglasstekniker til vår avdeling Alnabru!
Er DU vår nye bilglasstekniker?
-
Anlegg Øst Entreprenør søker prosjektleder
Vil du bli en del av et dynamisk og fremtidsrettet team? Bli Prosjektleder hos Anlegg Øst Entreprenør!
-
Anlegg Øst Entreprenør søker prosjekteringsleder
Er DU den vi søker?
-
Vartdal Gjenvinning AS- Florø søker assisterende anleggsansvarlig
Er DU vår nye kollega?
-
Steg Entreprenør AS søker tilbudsleder/kalkulatør og prosjektleder
Tilbuds- og prosjektledere m.erfaring fra anleggsbransjen - Steg vokser og trenger enda flere dyktige kollegaer!
-
Maskinentreprenør Herbjørn Nilssen AS søker landmåler/stikningsingeniør/geomatiker
Vi søker anleggsstikker/Geomatiker, Er det DEG?
-
Isachsen Anlegg AS søker anleggsleder
Vil du være med å ha ansvaret for drift og produksjon på anleggsprosjekter innen vei, VA og infrastruktur?