LENKEBYGG: Slik blir kontorbygget LINK i Kronstad­parken i Bergen.

Veidekke tildelt stort kontoroppdrag i Bergen

Bara Eiendom har gitt Veidekke i oppdrag å oppføre kontorbygget LINK i Kronstad­parken i Bergen.

Bygget på 16.400 m² skal miljøsertifiseres og Veidekke skal selv bli blant leietagerne. Kontrakten er en totalentreprise i samspill, verdt 504 millioner kroner. 

– Vi har hatt et kontinuerlig godt samarbeid i 14 år med Bara Eiendom, og LINK blir det sjuende kontorbygget i rekken vi bygger for dem. Vi takker for at vi har fått fornyet tillit, og samtidig gleder vi oss til at vi selv skal flytte inn i det som blir det hittil største bygget i Kronstadparken, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

 

LINK-bygget skal ha høye kvaliteter på linje med øvrige nybygg som utgjør Kronstadparken med en sentral beliggenhet mellom Fjøsangerveien (E39) og bybanen. Bygget blir på 16.400 m² fordelt på åtte etasjer over bakken og to kjelleretasjer med blant annet garderobe­fasiliteter, innendørs sykkelparkering og garasjeanlegg.

Prosjektet har vektlagt biologisk mangfold, smart teknologi og smart ressursbruk, energioptimalisering, gjenbruk og fleksible løsninger for å enkelt kunne bygge om dersom det blir aktuelt i fremtiden. 

På taket kommer en naturinspirert hage med stor grad av stedegen vegetasjon samt produksjon av frukt, bær, grønnsaker og urter. Bygget skal sertifiseres etter standarden Breeam-Nor Excellent og energiklasse A.

Grunn- og spuntarbeidene startet opp i juni, mens resten av byggearbeidene starter i løpet av kort tid. Planlagt ferdigstillelse er i desember 2026. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal 2024. 

Powered by Labrador CMS