MOSS: Slangecontainere, injeksjonscontainere, oljecontainere og containere med forbruksmateriell er blitt mer og mer vanlig på norske anleggsplasser det siste tiåret.
Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.
Annonse
Vi tok turen til Implenia-verksmester Olve Haugen i MossIA, for å høre hvorfor containere med den type innhold som nevnt ovenfor er så viktig for driften på anleggsplassen. Haugen jobber for tiden på jernbaneprosjektet Sandbukta–Moss–Såstad, et arbeidsfellesskap (MossIA) bestående av Implenia Norge AS og Acciona Construcción S.A.
For verksmesteren er slangecontaineren fra Tess, selve hjertet i virksomheten. Med drift 22 timer i døgnet, er det ikke til å unngå at det ryker ulike typer slanger og koblinger på maskiner og utstyr.
- Dersom en slange ryker ved midnatt er det helt avgjørende at vi kan reparere denne selv, sier han.
Annonse
I løpet av en uke presser Olve og gjengen ved verkstedet i Moss, minimum 20 slanger. Ved å lage disse slangene selv, spares det mye tid, både ved å unngå å reise frem og tilbake til en leverandør, men også i ståtid på den aktuelle maskinen. I tillegg inneholder containeren også andre deler for VA og luft, samt endel koblinger etc. Slangecontaineren er i tillegg «spisset» litt ekstra mot maskinene Haugen har serviceansvar for, hovedsakelig AMV- og Volvo-maskiner.
Praktisk
- Ved å ha en Tess-container utplassert, slipper vi å lagerføre de mest brukte slangene selv og sparer dermed de økonomiske utleggene. En representant fra Tess kommer innom en gang i uken og sørger for etterfylling, og dermed har vi alltid de delene vi trenger «på lager». Vi blir fakturert for det vi bruker, og det blir fort store summer i forbruk av slanger og deler på et slikt prosjekt, avslutter Haugen.
På verkstedet har han også en injeksjonscontainer, og på hele MossIA-prosjektet er det totalt utplassert syv containere som er fordelt på de ulike riggplassene.
Bredt utvalg
Tess startet sitt ConTess-konsept 1990-tallet, og blant annet leverte selskapet slangeverksted-containere som Forsvaret benyttet på oppdrag i utlandet. Disse ble konstruert for å kunne tåle ekstreme forhold.
I dag har Tess flere typer containere tilgjengelig for utplassering på anlegg. Slangecontainerne kommer i 20 og 40 fot, med rundt 400 ulike varenummer lagret i dem. I tillegg har selskapet containere med drifts- og vedlikeholdsprodukter (DVH), injeksjonscontainere og RFID-containere. Her går alt automatisk, fra uttak, fakturering og varsling av hva som må etterfylles. Idag består Tess-parken av ca. 100 containere, hvor rundt 80 til enhver tid er ute på oppdrag.