VURDERER BRUKERBETALING: Det ligger an til å bli både bompenger og besøktavgift i Trollstigen.

Det kan bli bompenger i Trollstigen

Et flertall i fylkestinget i Møre og Romsdal, sier ja til å jobbe videre med besøksbidrag og å starte forhåndsvurdering av et mulig bompengeprosjekt i Trollstigen.

Publisert Sist oppdatert

Saken om brukerfinansiering var til behandling i fylkestinget mandag. 

Tidligere i år, fikk fylkeskommunedirektøren fullmakt av fylkesutvalget til å arbeide videre med etablering av en ordning med besøksbidrag/bompenger for finansiering av drift, rassikring og andre infrastrukturtiltak i Trollstigen. I vedtaket fra utvalget står det at «Formålet med denne saken er å avklare mulige veier videre med å etablere brukerfinansiering av tiltak for å utvikle og sikre en trygg og god oppleving for besøkende i Trollstigen. Saken omhandler både besøksbidrag og bompenger.»

I saksframlegget til fylkestinget, skisserer fylkeskommunedirektøren veien videre, og anbefalingen ble vedtatt. Fylkestinget vedtok følgende:

1. Fylkestinget slutter seg til videre utreding om brukerfinansiering av tiltak for å utvikle og sikre en trygg og god opplevelse for besøkende i Trollstigen.

2. Fylkestinget ber administrasjonen sette i gang forhåndsvurdering av et mulig bompengeprosjekt i Trollstigen så snart løsning for varig utbedring av Trollstigen er klar. 

3. Fylkestinget ber fylkesordføreren ta kontakt med næringsministeren for å få Trollstigen inn som pilot for en ordning med besøksbidrag. 

Powered by Labrador CMS