VEKK MED WIREN: Arbeidene med å skifte ut rekkverk er allerede godt i gang.

Fjerner «eggdelerne»

Wire-rekkverket som gjenstår på strekningen E6 Kløfta-Gardermoen fjernes og det monteres nytt skinne-rekkverk i midtdeler.

Dette er spesielt gode nyheter for motorsyklister, hvor bransjeorganisasjonene over lang tid har engasjert seg for å få skiftet ut wire-rekkverkene som på folkemunne har den beskrivende betegnelsen «eggdeler».

Slik blir trafikkavviklingen

Arbeidene er i gang og går over ca. ti uker. Alt arbeid utføres på natt mellom klokken 21:00 og 06:00, og mens det arbeides stenges kjørefelt nærmest midtdeler i begge kjøreretninger.

Tillatt hastighet reduseres til 50 km/t. Det oppfordres til å respektere skilting og redusere hastigheten. Arbeidene utføres av entreprenør Veisikring AS/Garda Road Safety AS.

Viktig tiltak for sikkerheten til motorsyklister

Veisikringsutstyr har over lengre tid vært et fokusområde knyttet til trafikksikkerhet, spesielt for motorsyklister. 

Dette trafikksikkerhetstiltaket sees også i sammenheng med antall mc-ulykker som har vært hittil i år. 

I 2006 ble det besluttet at det ikke skulle settes opp flere wirerekkverk i Norge, av hensyn til motorsyklistenes sikkerhet. 

Wire-rekkverk har skinne/rør/wire som ofte sitter så høyt at motorsyklister ved en velt sklir under rekkverket og bråstopper i stolpene, og ikke minst kan wirene i et wire-rekkverk påføre motorsyklister store skader.

Powered by Labrador CMS