STENGT: Det er mange stengte veier i Telemark etter nattens regnvær, her fra riksveg 36 mellom Bø og Seljord.

Flom og stengte veger: Styr unna E134 i deler av Telemark

Både E134 og de lokale omkjøringsvegene rundt Notodden er stengt på grunn av flom. Velg andre veger hvis du skal kjøre øst-vest i Sør-Norge.

Publisert Sist oppdatert

- Situasjonen på vegene rundt Notodden er alvorlig og uavklart. Verken hovedvegen E134 eller de lokale omkjøringsvegene er åpne for trafikk. Det er derfor viktig at de som skal kjøre mellom Østlandet og Vestlandet i dag velger andre ruter enn E134 gjennom Telemark, sier Tore Jan Hansen, avdelingsdirektør for Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. 

Han peker på E16 over Filefjell, riksveg 7 over Hardangervidda og E18/E39 om Kristiansand som aktuelle omkjøringsveger.

Fortsatt regn i dag

Det har kommet svært mye nedbør i deler av Telemark og Buskerud det siste døgnet, og Notodden er blant de stedene som har fått aller mest. Det skal fortsette å regne gjennom dagen i dag, selv om nedbørsmengdene er ventet å være betydelig mindre enn de har vært i natt.

Hold deg oppdatert

- Vi ber alle trafikanter om å vise stor varsomhet når de ferdes på vegene. Det er fortsatt slik at veger kan bli stengt på kort varsel. Vi ber folk om å holde seg oppdatert om situasjonen på vegene før de skal ut og kjøre. Sjekk status på www.vegvesen.no/trafikk eller via appen Vegvesen Trafikk, sier Tore Jan Hansen.

Powered by Labrador CMS