SPESIELL: Fabrikken i Púchov i Slovakia er den første Continental-fabrikken som produserer lastebildekk, som mottar en spesiell bærekraft-sertifisering.

Lastebildekk-fabrikk brøt barriere

Continental-fabrikken i Slovakia, der lastebildekk produseres, er unik.

Publisert

Fabrikken i Púchov er nemlig den første til Continental der det også produseres lastebildekk, som mottar ISCC PLUS-sertifisering.

– Det er et tegn på vårt engasjement for både kvalitet og bærekraft, sier Anton Vatala, leder av fabrikken.

Sporbarhet

Hva er ISCC PLUS, tenker sikkert mange. Det står for International Sustainability and Carbon Certification, og er en globalt anerkjent sertifisering som bekrefter at sporbarheten til råvarene som brukes i produksjonsprosessen er transparent.

Dette vil igjen si at det gjør det mulig for Continental å sikre fullstendig sporbarhet av materialer fra bærekraftige kilder. Continental har satt mål om å bruke 100 prosent bærekraftige materialer i dekkproduktene innen 2050.

Tredje totalt

Dette er ISCC PLUS

ISCC PLUS er et internasjonalt anerkjent frivillig sertifiseringssystem. Det er anvendelig for bioøkonomi og sirkulær økonomi og sertifiserer ikke-konvensjonelle råvarer som kan brukes for eksempel i mat, dyrefôr, kjemikalier, plast, emballasje og tekstiler.

De ulike kriteriene som kreves for ISCC PLUS-sertifisering inkluderer sporbarhet av råvarer, samsvar med miljøstandarder, beskyttelse av økosystemer, sikring av samsvar med arbeids- og menneskerettigheter, og fremme bærekraftig økonomisk utvikling.

Rett nok har Continental ISCC PLUS-sertifiserte produksjonsanlegg både i Lousado i Portugal, og i Hefei i Kina, men like fullt er fabrikken i Púchov i Slovakia spesiell.

– Vår fabrikk i Púchov er Continentals første lastebildekkfabrikk som mottar ISCC PLUS-sertifiseringen. Det er et tegn på vår forpliktelse til både kvalitet og bærekraft, sier Anton Vatala, leder for Continental lastebildekkfabrikk i Púchov, Slovakia.

Continental jobber intensivt med å erstatte så mange råvarer som mulig i produksjonen med bærekraftige materialer. Råvarer som kan brukes i dekkproduksjon i fremtiden er blant annet landbruksavfall som aske fra risskall, gummi fra løvetann, resirkulert gummi eller PET-flasker.

Sertifiseringen av Continentals fabrikker i Púchov, Hefei og Lousado er en viktig milepæl i Continentals innsats for å bruke mer enn 40 prosent fornybare og resirkulerte materialer i sine dekk innen 2030 og for å bli helt klimanøytrale innen 2050. Innen 2050 skal alle nye Continental-dekk være kun laget av bærekraftige materialer.

Dekkfabrikken i Púchov

Continentals lastebildekkfabrikk i Púchov har lang tradisjon i gummiindustrien. Dekkproduksjonen startet her i 1950. Mer enn 5000 mennesker jobber ved fabrikken.

Powered by Labrador CMS