MILLIMETERPRESISJON: Repareringen av Tjeldsundbrua i Sør-Troms krever millimeterpresisjon og rystelser må unngås. Derfor blir den nattestengt fra 28. oktober og ut uka. Foto: Tomas Rolland / Statens vegvesen.

Nå skal Tjeldsundbrua repareres (og stenges)

Mandag 28. oktober starter arbeidet med å reparere skaden på Tjeldsundbrua på E10. Brua blir helt stengt for trafikk mellom klokka 23.30 og 05.00 fra mandag kveld til og med fredag.

Publisert

Stengetiden tar hensyn til at folk skal til og fra flyplassen på Evenes. Brua vil være åpen til etter at siste flybuss har passert om kvelden, og vil åpne i tide til morgenbussen fra Harstad.

Det vil være mulig for nødetater å passere over brua etter avtale med Vegtrafikksentralen. Det blir trafikkdirigenter på stedet, og hele brua blir stengt.

Planlegging, rigging og bestilling av spesiallagde deler har skjedd etter at den akutte skaden på brua ble oppdaget 19. september. Nå er Vegvesenet klar til å gå i gang, og beskriver arbeidet som en kritisk operasjon som de sjelden gjør.

Først lager, så brufuge

– Vi skal gjøre en større reparasjon i lageret under brua. Vi kan ikke ha vibrasjon fra trafikk på brua mens vi jobber, for dette er et arbeid som krever millimeterpresisjon. Brua skal jekkes i rett posisjon mens skadde deler skiftes ut fra undersiden, forteller byggeleder Kristian Riddervold Andreassen i Statens vegvesen.

Arbeidet starter på kvelden mandag 28. oktober, og arbeidet krever sammenhengende stenging fra kl 23.30-05.00. Byggelederen regner med at hele uke 44 går med, mest sannsynlig også natt til lørdag 2. november. Usikkerhet knyttet til vær og vind kan også ha betydning for jobben som skal gjøres.

På dagtid vil det fortsatt være ett stengt kjørefelt, lysregulering og vektbegrensning. Dette vil også vare noen dager etter at lageret er ferdig reparert.

– Skaden førte til at brufugen ble bøyd, så denne må også skiftes. Vi planlegger å gjøre det uka etter at vi er ferdig med reparasjonen av lageret under brua. Vi kan ikke love en dato for fri ferdsel ennå, forteller Andreassen.

Han oppfordrer trafikantene til å følge med på 175.no eller appen Vegvesen trafikk for oppdateringer om fremkommeligheten over brua.

Det passerer i gjennomsnitt 4500 kjøretøy over Tjeldsundbrua hvert døgn. Alle som ser fram til at det skal bli slutt på venting på E10 over Tjeldsundet, må med andre ord smøre seg med tålmodighet ennå noen uker.

Powered by Labrador CMS