SIKKERHET: Airbagene i Scania blir standard på sjåførsiden i lastebilene. Både airbagen i rattet og den som sitter i døren, kan spille en stor rolle om ulykken skulle være ute.

Scania: - Airbager blir standard

Norsk Scania tar et viktig grep for trafikksikkerheten, og fra nå av blir airbager standard på alle nye Scania lastebiler i Norge.

Publisert

I 2017 lanserte Scania sideairbager sammen med airbag i rattet på lastebiler. Frem til nå har dette vært et tilvalg som kundene har kunne velge når de har spesifisert ny bil. Nå blir dette standard, og i en melding skriver Norsk Scania følgende.

VIKITG: Steinar Westli, salgsdirektør for lastebil i Norsk Scania, ønsker å sette en ny bransjestandard når airbag nå blir standard på alle nye, norske Scaniaer.

«Norsk Scania vil gjøre alle Scania-lastebilsjåfører tryggere på landeveien. Fra 5. september i år er både airbagen i rattet og sideairbag på førersiden standard på alle norske Scania lastebiler».

- Sikkerhet skal være førsteprioritet. Vi har et unikt produkt og ønsker å bidra til å øke trafikksikkerheten for våre kunder, sier salgsdirektør Steinar Westli i Norsk Scania.

Eneste leverandør

Scania melder at produsenten helt siden lanseringen av sideairbagen i 2017, har vært eneste leverandør som har kunne tilby denne svært viktige sikkerhetsfunksjonen på lastebil. Særlig i ulykker hvor lastebilen velter og lander på siden har sideairbag bevist gjentatte ganger hvor skadereduserende disse er.

FORSKJELL: Slik så tankbilen til Sven Eirik Heggestad fra Sogn ut etter en møteulykke i 2019. Airbagene i hans lastebil gjorde at han kom nærmest uskadd fra ulykken. Foto: Privat.

For flere kunder i Norge har airbagene i lastebilen vært forskjellen på i verste fall liv og død, til moderate skader. Airbagen tar for de enorme kreftene som settes i sving når en lastebil er involvert i en trafikkulykke.

Airbager blir standard på alle Scanias hyttemodeller i Norge. Fra den urbane bybilen L-serie med lavt innsteg, til flaggskipet S-serie for langtransport med flatt gulv.

Begge sider

Det er airbag i rattet og sideairbagen på førersiden som blir standard. For kunder som vil ønske ytterligere sikkerhet i lastebilen er det mulig å bestille sideairbag på passasjersiden som ekstrautstyr.

For kunder som av ulike årsaker ikke ønsker airbager er det mulig å velge de bort, uten at dette påvirker prisen.

Endringen i utstyrsstandard gjelder for nye chassis som er bestilt og ordrelagt etter 5. september i år.

Powered by Labrador CMS