RED WARRIOR: Det skal godt gjøres å ikke kaste et ekstra blikk når slike biler kommer på veien.

- Skal se bilen én gang, og huske den

Bilene til transportselskapet Ørjan Orra Transport AS legges merke til på veien. Det er også meningen.

Publisert Sist oppdatert

Ørjan Orra Transport AS i Bergen fikk nylig overlevert en ny Iveco S-Way som føyer seg inn i selskapets 13 nyttekjøretøy. Bilene er unektelig litt spesielle av utseende, uavhengig av hvilket merke bilene er.

Skiller seg ut

I tillegg til å tilpasse bilene innvendig, er nemlig Ørjan Orra kjent for å gi bilene et unikt og iøynefallende utseende.

- Poenget er at du skal se bilen én gang, og huske den. Alle husker de røde bilene med figurene på! Da jeg lagde figuren visste jeg ikke at det var Sonic The Hedgehog, men det har blitt en del av bilens identitet. De er designmessig veldig flotte biler og blir godt lagt merke til, og det er jo den beste reklamen, sier Orra.

IDENTITET: Figuren Sonic The Hedgehog er blitt en del av bilenes identitet og er å finne på flere av bilene til Ørjan Orra Transport AS. Her to Iveco S-WAY.

Orra legger til at det er viktig for han og firmaet hans at de ikke bare skiller seg ut med unike utseende på bilene.

- Det er viktig for oss å oppføre oss ordentlig i trafikken. Vi skal ikke ligge på venstresiden i feltet, men kjøre ordentlig og respektfullt. Vi har rene biler og dyktige sjåfører som utfører godt arbeid. Yrkesstolthet og trafikksikkerhet står i høysetet for os, sier Orra.

Orra etablerte eget selskap, Ørjan Orra AS Transport, i desember 1998. Gjennom årene har selskapet gradvis utvidet seg og disponerer i dag en flåte av biler for containertransport, kranbiler og langtransport.

Terapi i verkstedet

- Jeg har alltid vært interessert i lastebiler. Min far drev med gravemaskin og lastebiler, så jeg har alltid visst hva jeg ville gjøre. Utenom jobben er bilinteressen stor, både privat og på jobb. Familien kommer først, men en søndagskveld på verkstedet er ren terapi, forteller Orra og fortsetter:

- Jeg startet i 1998 med én bil og har nå 13 semier, hvor tre av disse er Iveco S-WAY (fire Iveco totalt), sier Orra i en pressemelding som er sendt ut av Iveco.

HUMOR: «Streken» har også fått sin plass på en av bilene til Ørjan Orra Transport fra Bergen.

- Jeg valgte å teste en Iveco i 2021 fordi jeg var nysgjerrig. Iveco viste seg å være gunstig og komfortabel å kjøre, og det som virkelig gjorde en forskjell for oss var besparelsene på innkjøp og kostnadsgarantien, forteller Orra.

Økonomisk

For Orra er bunnlinjen mer viktig enn å ha, for eksempel, statusbiler som man ikke nødvendigvis trenger.

- Vi har drevet i mange år og alltid gått med overskudd, noe som er viktig, spesielt i en hard bransje. Vi tilpasser oss ved å kjøpe de riktige bilene til de riktige oppgavene. Noen vil alltid ha de største bilene med de kraftigste motorene fordi det er tøft, men det er ikke der du tjener pengene. Det handler om økonomi, det som er viktig er at pris og driftssikkerhet er på plass. Vi skal tjene penger på det vi gjør, og ingen betaler mer for hvilken bil vi kjører, forteller Orra og gir Iveco litt ekstra oppmerksomhet i denne pressemeldingen:

- Den første Iveco-bilen jeg kjøpte er tre år gammel i september. Det er kjørt 350.000 km uten én dags driftsstans. Det er veldig bra! Våre sjåfører er veldig fornøyde med Iveco. De er retningsstabile, stille, rolige og komfortable – en god bil å kjøre og jobbe i, forteller Orra og røper at det står nok en «doning» lakkhallen nå.

- Jeg kjører en del, og jeg har faktisk kjøpt en Iveco X-WAY til meg selv. Den er jeg i gang med å lakkere, og jeg gleder meg til å komme ut på veien med den, avslutter han.

Powered by Labrador CMS