SPREKK: Bak denne steinblokka ble det oppdaget sprekkdannelser,. For å sikre trafikken må den derfor fjernes og E16 stenges mens arbeidet utføres.

Steinblokk på 100-150 kubikk skal ned! Veien må stenges 

STENGER: Natt til fredag 28. juni stenger Statens vegvesen E16 ved Flåm for å fjerne en steinblokk i fjellsiden ved Flenjatunnelen, på østsiden mot Flåm.

Publisert Sist oppdatert

Det var i forbindelsen med en rutinemessig geologisk inspeksjon det ble oppdaget sprekker bak en steinblokk.

– For trafikksikkerheten sin skyld ser vi oss nødt til å ta vekk blokken, sier byggeleder Morten Ørbech Mo i Statens vegvesen.

Overfor Anlegg&Transport anslår han at steinblokken er på mellom 100 og 150 fm3, og sier den skal løsnes med luftputer.

Jobben skal gjøres natt til fredag denne uken.

– I forbindelse med rigging av jobben (sikring av tunnelportal, skilt og tekniske installasjoner), blir det kontinuerlig ledebilkøyring i området fra klokken 18.00 torsdag. Fra midnatt stenger vi veien, og den blir stengt til vi har fått ned blokken, og rydde et kjørefelt. For nødetater forsøker vi å få opp et kjørefelt så snart som mulig.

INSPEKSJON: Geolog Matias Gjøstein Sundal ved steinblokka.

Denne saket at er et eksempel på at Statens vegvesen har et strengt inspeksjonsregime på landets riks- og europaveier.

– Ved å ha inspeksjoner med faste intervall har vi oversikt over tilstanden på og ved veien. Da avdekker vi forhold som dette, og har grunnlag for å sette inn rett tiltak til rett tid. I denne muligheten er det riktig å ta ned steinblokken med øyeblikkelig effekt, slik at vi skal kunne tilby trafikantene trygg vei. Vi forstår at stengt vei kan skape konsekvenser for trafikantene, men konsekvensene kan bli større hvis vi ikke gjør dette, avslutter Morten Ørbech Mo.

Powered by Labrador CMS